Θέατρο | 27.08.2012
"Όρνιθες" του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012
Η κωμωδία του Αριστοφάνη από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης στο Αρχαίο Θέατρο Άργους
Ώρα Έναρξης : 9.00 μ.μ.
Τιμή Εισιτηρίου: 15 Ευρώ [Για ανέργους/κατόχους κάρτας ΟΑΕΔ: 12 Ευρώ]

Ένα ταξίδι στην επιθυμία για ένα κόσμο ελεύθερο, ένα κόσμο δίκαιο, με αίτημα την Ευτυχία είναι οι « Όρνιθες » του Αριστοφάνη. Ο μεγάλος αυτός σατιρικός ποιητής μας διηγείται μια ιστορία ανατροπής μιας κοινωνίας διεφθαρμένης , παρακμιακής , μιας κοινωνίας που υποβαθμίζει την επιθυμία για Ζωή , σε αγωνιώδη προσπάθεια για Επιβίωση.
Οι «Όρνιθες» είναι ένα κείμενο πολιτικό και ταυτόχρονα μια ποιητική παραβολή που καυτηριάζει ένα κόσμο απάνθρωπο και ονειρεύεται «μια κοινωνία πουλιών» , δηλαδή μια κοινωνία με φαντασία, που υιοθετεί τις Αρχετυπικές αξίες του Δικαίου , της Αξιοκρατίας και της Διαρκούς Κίνησης. Μια κοινωνία που μπορεί να φαντάζει απραγματοποίητη αλλά που ο Άνθρωπος αν σταματήσει να την επιθυμεί κινδυνεύει με αφανισμό. Οι «Όρνιθες» είναι ένα έργο τόσο σύγχρονο όσο και η ανάγκη του ανθρώπου να πετάξει πάνω από τις ατομικές και κοινωνικές δεσμεύσεις του και να δημιουργήσει μια «άλλη» κοινωνία, χωρίς υποκρισία, φόβο, καταστροφική μανία και κοινωνική αδικία.

Σκηνοθεσία – Απόδοση κειμένου: Γιάννης Κακλέας
Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Βάλια Μαργαρίτη / Μανόλης Παντελιδάκης
Χορογραφίες: Κυριάκος Κοσμίδης
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος
Μουσική επιμέλεια / διδασκαλία: Αλέξιος Πρίφτης

Ηθοποιοί: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος - Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος - Κώστας Μπερικόπουλος - Γιώργος Χρυσοστόμου - Βαγγέλης Χατζηνικολάου - Σωκράτης Πατσίκας - Αγορίτσα Οικονόμου - Σταύρος Σιόλας - Μάρα Βλαχάκη - Προκόπης Αγαθοκλέους.

Χορεύουν οι: Ivan Svitailo, Σοφία Μιχαήλ, Alain Rivero.
Συμμετέχει ο τραγουδιστής: Σταύρος Σιόλας